Na, dėl ligų tai kažkokioje šunų enciklopedijoje, kiek pamenu, yra tokia lentelė su veislėmis ir joms būdingų ligų skaičiumi, tai buldogus gerokai lenkia tokia veislė, be kitų, kaip vokiečių aviganiai. Man, pvz, visada atrodė, kad "afčarkos" išvis sveikiausi šunys pasaulyje

Tai va, aklai netikėkit tuo, kad buldogai - ligų maišai. Aišku, čia tam tikra loterija, tiek daug veiksnių susideda, kurie įtakoja šuns sveikatą, kad negali nusistatyti kriterijų ir gauti sveikatos garantijos, įsigyjant šunį. Bet ir renkantis reikėtų atkreipti dėmesį į tai, iš ko perkate, kiek veisėjui rūpi šunų sveikata ir kiek jis į tai veisdamas šunis atsižvelgia. Čia dėl paveldimų ligų. O dėl kitų - kaip dievai duos. Juk čia kaip su žmonėmis
Bet jeigu taip bijot ir paskui būtų sunku išgyventi šuns sveikatos šlubavimus (nors jeigu šuo - bulka, tai nėra jau užprogramuota jame, kad jis sirgs, sirgs ir sirgs), tai gal nereikia buldogo

Mano manymu, buldogai reikalauja labai daug priežiūros, kuri susijusi ir su jų sveikatos apsauga, ir gal su tuo gali būti sunku tvarkytis. Tai iš tikrųjų gerai, kad domitės ir klausinėjat ne post factum

Kita vertus, kai jau turi šunį, priimi visas jo laimes ir nelaimes kaip savaime suprantamą dalyką: suserga - tai gydai, ir tiek, net negalvoji: oi, kad buldogas, tai ir susirgo, koks man vargas su buldogu