Kol Editos nėra, aš galėčiau pasisakyti apie kepenis, inkstus ir panašiai

Nes esu Editos mokinė šitoj srity
Jaučių inkstai ir kepenys yra labai tinkami šunų mitybai, nes juose apstu reikalingų vitaminų (tik neverskit vardinti

). Rimtai termiškai apdorojant, vitaminai nyksta, todėl nereikia nieko virti ir kepti. Na, nebent jūsų augintinis - gurmanas, tada galima vos vos pakepinti (kad vidus vis vien žalias liktų). Gurmanas pas mus Pinkis

Ir Editos Nikė lygiai tokia pati

Apskritai man atrodo, kad jiems skaniausias patiekalas ir yra inkstai ir kepenys, vos vos apkepinti aliejuje, atšaldyti, patiekti metaliniam bliūde, kartais pabarstyti kokio sūrio likučiais

(čia Edita mačiau taip darant

)
Jeigu rimtai, aš supjaustau gabalais kokį vieną jaučio inkstą ir gabaliuką kepenų, įmetu vienai minutei į keptuvę su įkaitintu alyvuogių (čia nebūtinai, kitokio tik neturiu namie niekada) ir nuolat vartau mentele, kad jie vos vos iš viršaus "apkeptų". Nes neapkeptų Pinkis paprasčiausiai neėda. Rupertas tai ėda viską, nes jis mopsas. Tai va. Po maždaug minutės ar mažiau nuimu keptuvę nuo viryklės, uždengiu, nešu į balkoną ir padedu, kad atauštų. Tada Pinkis ir Rupertas sėdi prispaudę nosis prie balkono stiklo, laižosi, Rupertas dažniausiai dar sucypia kokią gailią skubinimo dainą

Kai ataušta, sudedu viską į bliūdą. Raginti ėsti nereikia
Dėl kepenų:
labai svarbu atsiminti, kad negalima jų duoti per daug. Edita gal plačiau pakomentuos, bet jeigu teisingai pamenu, nerekomenduojama buldogo svorio šuniui duoti daugiau kaip porą šimtų gramų per savaitę, kad nebūtų A vitamino perdozavimo, kuris yra
pavojingas.
Jaučių plaučiuose nieko gero ir naudingo nėra, todėl jų neperku, bet įvairovės dėlei galima duoti ir jų kartais.
Iš vidurių jėgiškiausias dalykas - jaučio skrandis (pageidautina, nevalytas)

Nežinau, ar kas apie juos rašęs. Jaučio skrandis yra labai gerai suvirškinamas - sako, net iki 98 proc. Jame gausu vitaminų, o, be to, jame yra naudingų Latcobacillus bakterijų, kurie stiprina virškinimo sistemos mikroflorą. Ir šunys eina iš proto dėl tų skrandžių

Skirtingai nei žmonės... Nes jų kvapas yra nežmoniškai baisus. Aš pjaustydama tą bjaurybę naudoju stiklinę lentelę (kad į medinę neįkibtų kvapas), gumines pirštines ir nekvėpuoju. Pjaustau, kai tik ne minusas lauke, balkone. Supjausčiusi staigiai viską išvalau. Kitaip kvapas laikysis savaitę.
Vilniečiai gali nusipirkti tų bjaurybių skrandžių Kalvarijų turgaus mėsos paviljone.